تبدیل نقاط ضعف به قوت
اکثر پروژه ها با چالش هایی روبه رو هستند که این چالش ها انواع مختلفی دارند طراحی راهکارهای خلاقانه برای پاسخگویی این چالش ها می تواند فضایی کارا ، بهینه و لوکس به همراه داشته باشد.
یکی از کانسپت ها در طراحی دکوراسیون اداری می تواند رفع چالش ها و تبدیل نقاط ضعف پروژه به نقاط قوت باشد که در این نوع از پروژه ها بهترین انتخاب محسوب می شود.
انواع چالش های موجود در فضای اداری که با ترفند های دکوراسیون اداری می توانند رفع گردند.
- وجود عوارض سازه ای در دکوراسیون اداری که نمی توان آنها را حذف کرد.
- عدم وجود فضای مناسب برای بخش هایی از پروژه در دکوراسیون اداری
- عدم وجود نور کافی طبیعی در دکوراسیون اداری
- پرتی های فضایی در دکوراسیون اداری
- عدم سیرکولاسیون و فضای رفت و آمدی مناسب
بررسی چالش ها
در ابتدا به بررسی چالش سازه ای موجود در پروژه برج ملت می پردازیم که طراحی و اجرای آن توسط گروه معماری آرامو دیزاین انجام شد.
پروژه فوق شامل دو واحد 100 متری بود که کارفرمای پروژه می خواستند دو واحد ادغام و به بخش مدیریت سرویس دهی نماید.
در گام اول فضاهای مورد نیاز پروژه تعریف شد که شامل اتاق مدیریت ، اتاق کنفرانس، فضای انتظار و منشی و در انتها یک اتاق برای دو مشاور بود.
عوارض موجود درفضا به گونه ای بود که کارفرما تصور می کردند سازه ای نبوده و می توانند حذف شوند بنابراین پلان های اولیه این فضا با این فرضیه ترسیم شد.
در این پلان تلاش شد که اتاق کنفرانس در مجاورت اتاق مدیریت قرار گیرد و با درب مجزا از اتاق مدیریت ورودی بگیرد که تا اینجا همه چیز خوب بود.
اما در حین عملیات اجرایی کارشناسان گروه معماری آرامو دیزاین متوجه شدند که دیوار های موجود شامل کانال های تاسیسات هستند که امکان حذف و تخریب آنها نبود.
عوارض به گونه ای بود که امکان جانمایی اتاق کنفرانس در مجاورت اتاق مدیریت را غیرممکن می ساخت از طرفی فاصله اتاق کنفرانس از اتاق مدیریت در یک پروژه ی 200 متری اصلا برای ما قابل قبول نبود.
بنابراین تیم طراحی آرامو دیزاین طراحی مجدد دکوراسیون اداری فوق را با چالش به وجود آمده شروع کرد و توانست از چالش موجود که یکی از نقاط ضعف این پروژه بود یک نقطه قوت بسیار زیبا ایجاد نماید.
همانطور که در پلان جدید ملاحظه می فرمایید المان تاسیساتی قسمت ورودی اتاق کنفرانس با خطوط معماری تبدیل به گوشه هایی از یک هندسه مستطیل شکل شدند که توانست یک باغچه جذاب و لوکس خلق نماید.
در واقع از به دیوار موجود دیوار دیگری اضافه شد که به شکل ال مانند توانست گوشه ای از هندسه مستطیل را به وجود آورد و در ادامه برای ایجاد تقارن و تاکید به هندسه مستطیلی باغچه این دیوار ال شکل را در گوشه ای دیگر مستطیل تکرار کردیم و به این شکل توانستیم یه باغچه ی جذاب در دکوراسیون اداری این پروژه ایجاد نمائیم.
تاثیر فضای سبز
همانطور که می دانیم وجود فضای سبز در دکوراسیون اداری می تواند به تلطیف فضایی سازمان کمک نماید و به لحاظ روانشناختی فضایی، دکوراسیون اداری را بهبود بخشد.
چالش بعدی مربوط به یکی دیگر از پروژه های گروه معماری آرامو دیزاین است که در این فضا به دلیل کمبود مساحت امکان تعریف فضای انتظار 6 نفره با مبلمان های موجود دربازار نبود.
تصویر فوق مربوط به پروژه دکوراسیون اداری کوه نور است در این پروژه با جانمایی کانتر منشی راهرویی داشتیم که امکان جانمایی مبلمان اداری برای فضای انتظار امکان پذیر نبود و از نیازهای اصلی پروژه و کارفرما بود که وجود آن را در پروژه الزامی میکرد در این راستا نیاز بود از تک دیوار موجود برای طراحی فضا و نشیمنی برای انتظار استفاده کنیم.
بعد از بررسی مبلمان موجود به این نتیجه رسیدیم که امکان خرید مبلمان و جانمایی آن در پروژه به طور کامل غیرممکن است و برآن شدیم که با طراحی نیمکت 6 نفره برای فضای انتظار دکوراسیون اداری این پروژه را تکمیل نماییم.
که در نهایت توانستیم با ایجاد نیمکت نیمه معلق در فضا به نیاز این پروژه پاسخی درست و حرفه ای داده باشیم بدون آنکه موضوع سیرکولاسیون و رفت و آمد این پروژه با مشکل مواجه شود.
از موفقیت های این پروژه می توان به پاسخگویی تمام نیازهای کارفرما با وجود متراژ پایین پروژه اشاره کرد.
بدون دیدگاه