طراحی و دکوراسیون مناسب دفتر کار
برای طراحی دکوراسیون دفترکار اداری قبل از هر چیزی باید نیازهای شغلی خود را به صورت کامل شناسایی و لیست نماییم بعنوان دفتر کار دندانپزشک با دفتر کار معماری بسیار متفاوت است و نیازهای فضایی متفاوتی را می طلبد مشاغلی که با ارباب رجوع و مشتری در ارتباط هستند فضای انتظار تعریف شده و جوی نیاز دارند که این فضا متناسب با نوع کار و فعالیت دیزاین و طراحی می شود اما شغلی مثل دفتر معماری و فعالیت های که بازدیدکنندگان روزانه ندارند مساله مهم ایجاد فضایی برای انجام کارهای گروهی و تعاملات بین سازمانی می باشد.
- طراحی فضای انتظار
طراحی فضای انتظار باید به گونه ای باشد که زمانی را که مشتری در این فضا سپری می کند کوتاه نموده و از آن تجربه ای لذتبخش بسازد رعایت اصول زیبایی شناسی این اتفاق و تجربه ی خوشایند را میسر می سازد.
در طراحی دکوراسیون دفترکار اداری خود المانهای طبیعی مثل گل های زیبا را مد نظر قرار دهید.
از موسیقی ملایم و یا آبنما برای ارضای حس شنوایی استفاده نمایید.
برای تاثیر گذاری در حس لامسه از متریال بافت دار در طراحی دکوراسیون اداری استفاده نمایید مانند چوب های بافت دار یا بخش از دیوار با نمای آچر و . . .
برای ایجاد رایحه خوب می توانید از بوی عود در دفتر کار کمک بگیرید
و در نهایت با طراحی فرمهای پویا و همچنین مبلمان راحت و متناسب با طراحی زیبایی بصری را به فضای خود بیاورید.
مجلات مرتبط و جالب در رشته کاری خود هم راهکار مناسبی است برای گذران زمان انتظار
حال تصور نمایید مشتری شما از محیطی پر ترافیک ، پر استرس و با انواع مختلف آلودگی های صوتی، بصری، آب و هوایی و . . .در بدو ورود به دفتر کار شما فضایی زیبا، با رایحه ای خوش و موسیقی ملایم مواجه می شود که تاثیر گذاری این فضا آنقدر زیاد است که به راحتی می تواند اتفاقات نامطلوب و زمان ناخوشایند انتظار را به تجربه ای لذتبخش و تحسین برانگیز تبدیل نماید.
دفتر کار کوچک
دفاتر کار کوچک در طراحی بیش از هر چیز به بهینه سازی فضا و دلباز بودن آن جهت ایجاد روحیه کاری بالا نیاز دارند در ادامه به تکنیک هایی اشاره می کنیم که به واسطه آن بتوانید دفتر کارتان را به بهترین شکل ممکن دیزاین کنید.
استفاده از سبک مدرن و مینیمال: بهترین سبک برای طراحی دکوراسیون دفترکار اداری کوچک سبک های منظم و با خطوط هندسی مشخص و در عین حال جذاب می باشد که سبک های مدرن و مینیمال به راحتی پاسخگوی مناسبی برای این دفاتر محسوب می شوند.
معمولا فضای انتظار در این دفاتر به صورت جزئی از فضای منشی و به صورت مبلمان صورت میگیرد.
برای چیدمان این دفاتر حتما از مبلمان کوچکی که فضای زیادی را نمیگیرند استفاده نمایید.
به کارگیری رنگ های روشن و خنثی: از ویژگیهای رنگ های خنثی و روشن بزرگ شده فضا به لحاظ بصری می باشد که با این تکنیک به راحتی می توانید فضای خود را بزرگتر جلوه دهید.
برای جلوگیری از بی روح شدن کار می توانید از رنگ لوگو خود به عنوان لکه های طراحی استفاده نمایید.
استفاده حداکثری از جداره ها: در این دفاتر بهتر از جداره ها برای طراحی استفاده نمایید و با اندازه های دقیق و درست به نصب کمدهای لازم برای آرشیو مدارک استفاده نمایید این بخش از کار بسیار مهم و تاثیر گذار است که با توجه به انتخاب و طراحی فرم مناسب فضا هم نیاز عملکردی و هم نیاز زیبایی شناسی آن را پاسخ دهید و فضایی جذاب و لوکس خلق نمایید. در این راستا می توانید از مشاوره رایگان گروه تخصصی معماری آرامو دیزاین استفاده نمایید.
دفتر اداری
در دفاتر اداری که معمولا از فضای بزرگتری برخوردار هستند تفکیک فضایی بهتر صورت میگیرد، طراحی وچیدمان دکوراسیون دفترکار اداری می تواند از سبکهای دیگری نیز استفاده نماید بنابراین در این دفاتر دست طراح باز تر است تا بتواند متناسب با خواست کارفرما دکوراسیون دفتر را طراحی و اجرا کند.
در این گونه دفاتر حتما از طراحی حسی با به کارگیری المان های طبیعی استفاده نمایید.
فضای استراحت و گفتگو برای پرسنلی که تایم های طولانی تری را در شرکت سپری می کنند.
تفکیک اتاق مدیریت از سایر فضا ها با سرویس بهداشتی مستقل همچنین تفکیک اتاق جلسات و دسترسی مستقیم آن به اتاق مدیریت می تواند به مدیریت مجموعه جهت تصمیم گیریهای کلان و رسیدگی به استراتژی های شرکت کمک نماید.
فضای انتظار می تواند به صورت مجزا یا به صورت بخشی از فضای منشی در نظر گرفته شود که با توجه به نوع فعالیت متفاوت است.
پیشنهاد می شود فضای کارکنان با استفاده ار فلاور باکس یا کمد های آرشیو تفکیک شود اما به لحاظ بصری الزامی به این کار نیست.
از آنجایی که منشی وظیفه مرتبط ساختن بخش های متفاوت سازمان است بهتر است در مرکز شرکت مستقر شود.
دفاتر اشتراکی
دفاتری که تازه شروع به کار کرده اند یا استارت آپ ها بزرگترین نیازشان استفاده از فضایی برای کارهای تیمی است امروزه استفاده از فضاهای اشتراکی برای این مشاغل متداول شده است و در حال رشد می باشد که با طراحی و دیزاین مناسب این فضا ها می توان به بهینه سازی و کیفیت فضایی آن کمک کرد.
و با طراحی درست شکل گیری بهتر ایده ها و اجرای آن را تحقق بخشید. طراحی ارگونومیک و عملکردی و بهبود فضایی می تواند در افزایش راندمان و انگیزه افراد شاغل تاثیر گذار باشد.
چیدمان و مبلمان مناسب دفترکار
در چیدمان و مبلمان دفاتر اداری از علم ارگونومیک و مبلمان ارگونومیک استفاده نمایید علمی که امروزه به کمک کارکنان آمده تا بتواند محیط کاری مناسبی برای آنها ایجاد کند در چیدمان و دکوراسیون دفترکار اداری اداری همواره تلاش کنید به گونه ای عمل کنید که مسیر سیرکولاسیون و رفت و آمد پرسنل باعث اختلال در روند کاری مابقی کارکنان نشود.
حریم های شخصی حفظ شود حتی در طراحی دفاتر open office پیشنهاد می شود حریم های شخصی توسط پارتیشن های اداری حفظ شود تا پرسنل در عین ارتباط بصری مناسب حریم شخصی خود را داشته باشند.
جانمایی کتابخانه و کمد های آرشیو و بایگانی و طراحی فرم آنها می تواند به جذابیت دفتر اداری و در عین حال سازماندهی بهتر فضا کمک نماید.
اگر محصولات دفتر کار نیاز به شوروم دارد پیشنهاد می شود شوروم را جایی چیدمان کنید که در ارتباط غیر مستقیم با پرسنل بوده و موجب حواس پرتی آنها نشود و دسترسی بصری یه آن راحت باشد.
طراحی مناسب شوروم می تواند جذابیت بصری محیط کار را دو چندان نماید و در برخی از دفاتر یادآور لوگوی سازمانی باشد.
مزیت های طراحی دفتر کار
طراحی و دکوراسیون دفترکار اداری دفتر کار و جانمایی المان های مناسب می تواند در رضایت شغلی کارکنان تاثیر گذار باشد و همچنین قرار گرفتن افراد در محیط های دیزاین شده در رفتار آنها تاثیر گذار و به بهبود رفتار متناسب با فرهنگ سازمانی کمک می کند همچنین می تواند به ارزیابی مثبت مشتری از دفتر کار ، سطح سازمانی شما و هویت برندتان منجر گردد.
سازماندهی مناسب بخش های مختلف و برقراری نظم در تمام قسمت های دفتر را خواهید داشت.
برای فعالیت های مهم دفتر اداری، فضایی متناسب و جذاب همان فعالیت میسر می شود.
اما طراحی دکوراسیون داخلی بزرگترین سودی که می تواند برای یک دفتر اداری داشته باشد دستیابی به اهداف شرکت را تسریع می بخشد.
بنابراین پیشنهاد میگردد اگر نمی خواهید به هر دلیلی دفتر اداری خود را دیزاین کنید با راهکار هایی که تقدیم تان میکنیم محیط اداری خود را زنده و پویا نمایید.
- همیشه دفتر کاری خود را تمیز نگه دارید و از آشفتگی های بصری پرهیز کنید.
- در خرید مبلمان و اکسسوری لازم دقت نمایید که از دو یا حداکثر سه رنگ استفاده کنید و هارمونی رنگها را مد نظر قرار دهید.
- از محصول و خدمات و یا پیشرفت های کاری خود تابلوهایی برای دیوارهای دفتر کار مهیا نمایید و به جذابیت محیط کار بیفزایید.
- از گل های طبیعی در بخش هایی از دفترتان استفاده کنید.
طراحی اتاق کار خانگی
از آنجاییکه امروزه دورکاری و کار در منزل برای خیلی از فعالیت ها امکان پذیر شده است اختصصاص فضایی در منزل می تواند به شما کمک کند تا با تمرکز بیشتر به کار خود بپردازید علاوه بر آن وجود فضایی تحت عنوان اتاق کار حس و حال کار کردن و عملکرد بهتر را فراهم می نماید و از این طریق می تواند به ارتقا کاری شما بیانجامد.
یکی از مشکلات آپارتمان های امروزی کمبود فضا است که امکان استفاده از اتاقی مجزا برای کار را ناممکن می کند.
اتاق کار در آپارتمانهای کوچک
معمولا در خانه هایی که فضایی مجزا برای اتاق کار ندارند از اتاق خواب استفاده می کنند که در این صورت بهتر است راهکارهای ذیل را برای بهبود فضای کار و خواب به کار بگیرید.
- در گام اول فضای خواب و فضای کار را تفکیک نمایید که این تفکیک می تواند با پارتیشن های دکوراتیو که یکطرف آن قفسه هایی برای کتابها و بایگانی هایتان تامین کند و در سمت خواب، قاب عکس و اکسسوریهای دکوراتیو چیدمان نمایید. از دیگر موارد دیگر برای تفکیک این دو فضا می توان به فلاور باکس، تغییر در متریال، اختلاف در کف و غیره استفاده نمود توجه به متراژ و نیاز فضایی اتاق کار می تواند به انتخاب درست هر کدام از موارد فوق کمک نماید.
- با طراحی کمد به گونه ای که بخشی از آن میز کار شما باشد فضای خود را بهینه سازید. یا با طراحی یکی از جداره ها به عنوان فضای کار این نیاز خود را برطرف نمایید.
- تا جای ممکن از وسایل غیر ضروری در این اتاق جلوگیری نمایید تا بتوانید فضایی مناسب خواب را نیز تامین کنید.
- نورپردازی اتاق را به گونه ای انجام دهید که چراغی که برای روشنایی در شب استفاده می کنید باعث خیرگی نشود.
- از رنگ های روشن که نور را بازتاب می کنند استفاده کنید و سبک مدرن و مینیمال در صورت کوچک بودن فضا بسیار مفید خواهد بود.
- میز کار و تخت خواب در دید مستقیم هم نیاشند تا در حین کار دیدن تخت خواب از انرژی و پویایی شما کم نکند.
اتاق کار مستقل در منزل
اگر در منزل خود اتاقی مجزا برای کار دارید می توانید متناسب با خواست و علایق خود آنرا دیزاین کنید و با توجه به سبکی که با حال و هوای کاری و روحی شما متناسب است دکوراسیون اتاقتان را طراحی کنید.
موارد زیر می تواند در طراحی حرفه ای اتاق کارتان تاثیر گذار باشد.
- میز کار مناسب شغل خود به همراه نیم ستی برای نشیمن می تواند حال و هوای خوبی به اتاقتان ببخشد.
- میز کار را به صورتی جانمایی کنید که بتوانید دید خوبی به نور طبیعی و یا اگر تراس دارید به گل و گیاهان سبز موجود در تراس داشته باشید.
- حتما از گل و فضای سبز در اتاق کار به جهت افزایش راندمان کاری و بهبود فضای کاری خود استفاده نمایید.
- به کار گیری آبنما یا موسیقی ملایم زیبایی حسی فضا را تامین می کند.
- هارمونی رنگ متناسب با سبک را مد نظر قرار دهید.
- تابلوهای خوشایند با تصاویر جذاب در چیدمان اتاق کار تاثیر گذار است که تصویر آن می تواند محصول یا موفقیت شما را نمایش دهد.
اتاق کار خانگی و رواج دور کاری می توان بسیاری از مشکلات دنیای مدرن که یکی از آنها دور بودن محل کار است که پیامد آن عدم ارتباط روزانه خانواده در کنار هم می باشد را حل نماید و از مزایای دیگر آن می توان به دوری از ترافیک و آلودگی های صوتی و آب و هوایی و غیره اشاره نمود و بزرگترین مزیت آن زمان است که در مسیر رفت و آمد پرت نمی شود.
بدون دیدگاه