رنگ در دکوراسیون داخلی

رنگ از المان های مهم و تاثیر گذار در تمام بخش های زندگی می باشد در نحوه تفکر و نگرش های ما نسب به خود و اطرافیان نقش دارد که در صورت کاربرد و استفاده مفید رنگ در طراحی دکوراسیون و محیط های کاری ، درمانی،  مسکونی و . . . می توان اثر روانشناسی آن را درک کرد.

رنگ  یک ابزار قوی و تاثیر گذار در دستان طراح داخلی می باشد که به راحتی می تواند فضایی شاد ، آرام بخش ، انعطاف پذیر و . . . را تداعی نماید و حتی در بزرگ و کوچکتر جلوه دادن محیط نقش داشته باشد. انتخاب مناسب رنگ ها می تواند به حداکثر نمودن نور یک فضا کمک شایانی نموده و در فضاهایی که نور مناسبی وجود ندارد این راهکار روشی مناسب برای استفاده حداکثری از حداقل نور موجود محسوب می شود.

برای اینکه بتوانید به هنگام دکوراسیون، استفاده بهینه از آنها داشته باشید بهتر است اصول تئوری رنگ ها را بشناسد کتابهای زیادی در این زمینه وجود دارد که در این نوشتار به کلیات برخی از کتابهای موجود خواهیم پرداخت.

چرخه رنگ

سه رنگ مثلث مرکزی این چرخه شامل رنگ های اصلی قرمز و آبی و زرد می باشد که رنگهای خالص می باشند که نمی توانند از ترکیب رنگهای دیگر بدست آیند.

با ترکیب هر دو رنگ اصلی رنگ های فرعی را خواهیم داشت که شامل رنگ های سبز ،بنفش و نارنجی می باشد که در دایره دوم دیده می شوند.

دایره سوم حاصل ترکیب هر رنگ فرعی با یک رنگ اصلی می باشد بعنوان مثال از ترکیب رنگ اصلی قرمز با رنگ فرعی نارنجی رنگ قرمز نارنجی را خواهیم داشت.

هر کدام از رنگهای فوق تاثیری متفاوت بر احساسات و هیجانها و رفتار مان خواهد داشت که با استفاده مفیدآنها در طراحی دکوراسیون داخلی می توان به بهبود عملکرد و اصلاح رفتار کمک نمود.

قرمز

قرمز هیجان و انرژی ایجاد می کند و آدرنالین را زیاد می کند و به عنوان رنگ گرم یک رنگ پیشرونده می باشد و وقتی در دکوراسیون داخلی استفاده شود از حجم فضا می کاهد و خیلی پر شور و شوق و قوی می باشد رنگی است که خیلی ها از استفاده آن خودداری میکنند استفاد ان در فضای غذا خوری به تحریک اشتها کمک میکند رنگی است اشرافی و در پارچه های طرحدار به عنوان پرده می تواند حس گرمی و مهمان نوازی را القا نماید البته به صورت استفاده محدود و قابل کنترل.

آبی

آبی رنگی آرام ، آرامش بخش و باعث ترغیب به تفکر می شود و توانایی بدست آوردن آرامش خیال را دارد برخی معتقدند که آبی رنگی است که متناسب با کاربردش در هر فضا فعالیت مربوط به آن فضا را تحریک می نماید آبی در محیط کار آدمی را به کار وا می دارد در اتاق خواب به آرامش­بخشی و خواب بهتر ،در محیط های ورزشی به تمرین بیشتر کمک میکند استفاده آن در دکوراسیون فضا را باز و بزرگتر نشان می دهد و فضاهایی که دارای این رنگ هستند از کیفیت سرد و رسمی برخوردارند که نتیجه آن آرامش می باشد اما لزوما صمیمی و دوستانه نیست و جهت انتخاب رگ هم نشین با آن و ترکیب با آبی الهام گرفتن از طبیعت می تواند راهگشا باشد.

زرد

زرد رنگی روشن و مثبت است که کنجکاور را تقویت می کند زرد خورشید را نشان می دهد و نور و زندگی را در تاریکترین فضا ها به ارمغان می آورد بسیار مناسب برای اتاق کوچک و دلگیر می باشد و بزرگتر و زیباتر جلوه دادن آن را میسر می سازد یکی از رنگ های پر استفاده در دکوراسیون مدرن می باشد انرژی بخش و شادی آفرین می باشد در فنگ شویی زرد به عنصر زمین ربط دارد و بر اساس این نظریه قراردادن وسیله زرد رنگ در وسط خانه به سلامت خانه کمک می کن از ترکیب زرد با سفید رنگ لیمویی کمرنگ ایجاد می شود که به راحتی می توان در فضا ها استفاده کرد.

سبز

سبز رنگی ثانویه است که از ترکیب زرد با آبی حاصل می شود و از ویژگی بالایی برخوردار است سبز با طبیعت در ارتباط است و چشم را می نوازد رنگی متعادل است و مناسب برای اتاق مطالعه و اتاقهای کار منزل می باشد به این علت که ویژگیهای  زرد برای تفکر مثبت و آبی نیز که بیانگر هوش عالی و رنگ خودآگاهی می باشد.خاصیت میکروب زدایی آن دلیل محکمی برای استفاده آن در محیط های درمانی می باشد جهت ایجاد رنگ علاوه بر نقاشی دیوار ها با این رنگ می توان از گیاهان سبز نیز استفاده کرد که سرزندگی را به محیط به ارمغان می اورد.

نارنجی

نارنجی مخلوطی از رنگ زرد و قرمز است از رنگهای گرم در چرخه گرم محسوب می شود و رنگی مناسب برای یادگیری ،آزمایش، قضاوت می باشد رنگی مهربان است که با استفاده از  زرد انرژی و هیجان قرمز را خنثی و با از بین بردن موانع احساسات متلاطم را تسکین می دهد. فضای نارنجی فکر را وسعت به انسان جرات به وجود آوردن تغییرات را می دهد بنابراین استفاده از آن در دکوراسیون منزل می تواند همانند زرد روحیه را بالا ببرد همچنین برخی از تواناییهای قرمز را نیز دارد که باید دقت شود قسمت بزرگی از خانه را به خود اختصصاص ندهد و در صورت استفاده از رقیق شده استفاده نمود.

بنفش و ارغوانی

بنفش از ترکیب آبی و قرمز حاصل می شود هماهنگ کننده عقل و احساس می باشد در ابتدا این رنگ ویژه پادشاهان بود و افراد عادی نمی توانستند از آن استفاده کنند این رنگ هم می تواند نه گرم است و نه سرد و با توجه به میزان استفاده آبی در به وجود آوردن آن می تواند سرد یا گرم باشد استفاده آن در دکوراسیون به صورت لکه مناسب می باشد بعنوان مثال از پرده هایی به این رنگ یا کوسن های بنفش و . . . استفاده می شود بنفش یاسی تا مدتها بعنوان رنگ دخترانه در اتاق کودک استفاده میشد اما امروزه به صورت لکه های رنگی در بخش هایی از هر فضا می تواند استفاده شود.

www.aparat.com/video/video/embed/videohash/Fs3DH/vt/frame?t=47

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *