طراحی نما چیست؟

نمای یک ساختمان هویت ساختمان است. در واقع تعریفی از طراح یا مالک ساختمان برای فضای بیرونی است. در تعاریف معماری آمده است که یک ساختمان باید علاوه بر اینکه زیبایی به شهر می دهد، از لحاظ زیست محیطی نیز مفید باشد. نمای ساختمان از آنجایی که رو به شهر و کوچه است نمود اجتماعی دارد. از اشکال و اندازه های مختلفی می توان در طراحی نما استفاده کرد. طراح نما می‌تواند بر اساس خلاقیت و هنر خود بهترین نما را برای شما ایجاد کند. البته نظر کارفرما و سبک حاکم بر فضای دورنی ساختمان نیز در طراحی نما تاثیرگذار است. در واقع طراحی نما باید به گونه‌ای باشد که فضای داخلی ساختمان را شرح دهد.
یک معمار یا طراح نما در ابتدای کار فاکتورهای مختلف از جمله محل قرارگیری در و پنجره و نوع مصالح ساختمانی سنگ، چارجوب و آجر را مشخص می کند.
• جایگاه پنجره ها در نما
• اصلی ترین عنصرهای نما

جایگاه پنجره‌ها در نما

پنجره‌ها در واقع بخشی از ساختمان هستند که هم در نمای داخلی و هم خارجی تاثیر گذارند. پنجره‌ها از عناصر مهم در جذابیت نما هستند. از این رو طراحی مناسب پنجره در نمای ساختمان یکی از چالش‌های ساخت و ساز است. در طراحی پنجره به عوامل مختلفی از جمله معماری ساختمان و شرایط آب و هوایی باید توجه داشت. ابعاد و تعداد پنجره‌ها برای نوردهی و از طرفی صرفه جویی در انرژی از دیگر موارد مهم در طراحی پنجره‌هاست. پنجره‌ها به تنهایی می‌توانند جلوه‌ی با شکوهی به ساختمان بدهند. علاوه بر نمای ساختمان، استفاده درست از پنجره‌ها در ساختمان‌های اداری و آموزشی نیز می‌تواند باعث جلوه بصری زیبای ساختمان باشد.

اصلی ترین عنصرهای نما

از عناصر اصلی نما می‌توان به پنجره، در ،سطوح و محدوده پایانی سقف اشاره کرد. رنگ و شکل و مصالح این عناصر، عناصر اصلی با هم متفاوت است. برای مثال بالا و پایین در را نمی‌توان با بالا و پایین پنجره هم ردیف کرد. در صورت یکسان نبودن ارتفاع این بازشوها از ضرایب مشترک و یا رنگ‌های یکسان استفاده می شود. برای هماهنگی ظاهر نما می‌توان از نسبت‌های هندسی استفاده کرد. مصالحی که در طراحی نما استفاده می‌شود در رنگ، شکل و لطافت نما تاثیر گذار اند. برای مثال، مصالح بومی در طراحی نما نشان می‌دهد که آن نما متعلق به کدام ناحیه است.
• طراحی نمای ساختمان ویلایی
• طراحی نمای ساختمان‌های آپارتمانی
• طراحی نمای ساختمان‌های اداری و تجاری

طراحی نمای ساختمان ویلایی:

طراحی نما و طراحی فضای داخلی بسیار توامان هستند. در طراحی نمای ساختمان ویلایی این ار از اهمیت بیشتری برخوردار است، بنابراین باید در طراحی نما طراحی داخلی ویلا را نیز در نظر گرفت. امروزه اکثر ویلا‌ها به سبک مدرن طراحی می‌شوند. در طراحی داخلی مدرن از شیشه و سنگ و چوب و غیره استفاده می‌شود که برای طراحی نما نیز می‌توان از همین متریال بهره برد. نور پردازی یکی از عناصر مهم در طراحی داخلی و طراحی نما است. استفاده از نورهای مخفی و رنگی می‌تواند جلوه زیبایی به نمای ویلا بدهد.
امروزه با افزایش تعدا آپارتمان‌ها، استقبال از خانه‌های ویلایی رو به افزایش است. از این رو زیبایی ویلا از نکات مهم برای کارفرمایان است. مهم ترین بخش طراحی ویلا، نمای آن است. اولین چیزی که توجه افراد را جلب می‌کند نمای ساختمان است که باید برا اساس نمای داخلی آن طراحی شده باشد. بنابراین با دیدن نمای ساختمان ویلایی می توان نمای داخلی آن را تجسم کرد.
از دیگر مزایای طراحی نمای ساختمان می‌توان به ارزش مادی آن اشاره کرد. طراحی نما باید به گونه‌ای باشد که با گذشت زمان از زیبایی آن کم نشود. این امر می‌تواند باعث افزایش قیمت ویلا شود.

طراحی نمای ساختمان های آپارتمانی:

توان مهندسی، هنر، تجربه، خلاقیت و استفاده از عناصر دیداری در کنار هم، نمای یک ساختمان را تشکیل می‌دهند. اگر این موارد اصولی رعایت شود و هارمونی در نظر گرفته شود، نمای ساختمان یک اثر جاودانه خواهد بود که گذشت زمان باعث از رونق افتادن آن نخواهد شد. نمای ساختمان را می‌توان به لباس تشبیه کرد. در واقع نمای یک ساختمان توصیف کننده شخصیت و هویت ساختمان است.‌
امروزه استقبال از سبک مدرن به دلیل سادگی بسیار رو به افزایش است. نماهای آپارتمانی مدرن نیز مورد توجه قرار گرفته‌اند. استفاده از گیاهان، پنجره‌های بزرگ و اشکال هندسی، مواردی هستند که در طراحی مدرن بسیار استفاده می‌شوند.

طراحی نمای ساختمان های اداری و تجاری:

از آنجایی که نمای ساختمان هویت ساختمان است بنابراین این امر در ساختمان‌های تجاری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. زیرا نمای ساختمان بیانگر منزلت کسب و کارهای مستقر در ساختمان است. طراحان باید به این نکته توجه داشته باشند. طراحی نمای ساختمان با توحه به اهمیت ویژه‌ی آن یک طراحی حرفه‌ای به حساب می‌آید که حتما باید توسط طراح و متخصص انجام شود.
نمای ساختمان اداری یکی از تخصص‌های گروه معماری آرامو دیزاین است.

بسیاری تصور می‌کنند نمای ساختمان اداری همان نمای ساختمان مسکونی است و تنها تفاوت آن کاربری آنهاست. در حالیکه این یک تصور غلط است. در ساختمان‌های اداری باید ضوابط طراحی پلان واحدهای تجاری کاملا رعایت شود.

سبک در طراحی نما

 

طراحی نما به سبک مدرن

در طراحی نما به سبک مدرن از نور طبیعی استفاده می‌شود. یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در طراحی نما به سبک مدرن، محل قرارگیری بازشوها(در و پنجره) است. نورپردازی یکی از مواردی است که در سبک مدرن بسیار اهمیت دارد، به همین دلیل محل قرارگیری در و پنجره در این طراحی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این سبک از طرح‌های ساده و در عین حال جذاب استفاده می شود. نمای مدرن در عین سادگی به گونه‌ای طراحی می‌شود که بیننده جذب جزئیات و پیچیدگی‌های مهندس آن می‌شود.
یکی از ویژگی‌های سبک مدرن، طراحی فضاهای چند کاربردی در ساختمان‌های مدرن است که بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. به این معنی که کاربرد یک فضا در زمان‌های مختلف توسط کاربر قابل تغییر است. طراحی نمای مدرن یکی از پر طرفدارترین سبک‌های طراحی است که در عین سادگی جذابیت خاصی به نمای ساختمان می‌دهد.

طراحی نما به سبک کلاسیک

طراحی نما به سبک کلاسیک معمولا برای ساختمان‌های مجلل استفاده می شود و طراحی خاص خودش را دارد. مصالح و متریال مورد استفاده در طراحی نما به سبک کلاسیک برگرفته از زمان کلاسیک روم و یونان قدیم است. علاوه بر مجلل بودن، سبک کلاسیک از نظم و تقارن خاصی برخوردار است که باعث تمایز این سبک با سبک‌های دیگر می شود. عظمت و ابهت نمای کلاسیک از دیگر ویژگی‌های محبوبیت این سبک است. مهم‌ترین رکن این سبک القای حس قدرت در کنار زیبایی بخشیدن است. برای این منظور از مصالح پر نقش و نگار مثل ستون‌های سلطنتی، گچ بری‌های هنری و کتیبه‌های با عظمت استفاده می‌شود.

طراحی نما به سبک پست مدرن

سبک پست مدرن چهارمین سبک در طراحی نما است. برخلاف سبک مدرن که متمرکز روی سادگی و نظم است  در سبک پست مدرن از متریال با اشکال هندسی نامنظم و عجیب و غریب استفاده می‌شود. امروزه طراحی نما به این سبک بسیار طرفدار دارد. اشکالی که در این سبک استفاده می‌شوند عموما منحنی یا قوس دار هستند. در سبک پست مدرن دست طراحان باز است و می‌توانند طراحی‌های جذاب و خلاقی را ایجاد کنند، این ویژگی باعث شده این سبک به نسبت سبک‌های دیگر از برتری بیشتری برخوردار است. از آنجایی که دست طراحان در این روش باز است به راحتی می‌توانند با استفاده از رنگ‌های گرم در کنار رنگ‌های روشن و سرد نمای خیره کننده‌ای ایجاد کنند.

طراحی نمای ساختمان توسط گروه معماری آرامو دیزاین

نمای هر ساختمان بیانگر هویت ساختمان می‌باشد و دید اولیه مخاطب به ساختمان نمای آن است بنابراین طراحی نما باید یه گونه‌ای باشد که بتواند به بهترین شکل ممکن هویت آن را بیان نماید.
نمای ساختمان در ساخت دید و منظر شهری تاثیر گذار است و در دید عموم قرار می‌گیرد بنابراین طراحی آن باید توسط افراد حرفه‌ای صورت گیرد تا علاوه بر جلوگیری از ترافیک و آشفتگ بصری بتواند جذابیت و هماهنگی بصری را بهمراه داشته باشد.
گروه تخصصی معماری آرامو دیزاین با تکیه بر دانش فنی و توانایی بالای طراحان خود و همچنین کارشناسان و مجریان با تجربه خود آماده هرگونه مشاوره و خدمت رسانی به کارفرمایان محترم می باشد.

نکات مهم در طراحی نما ساختمان

  • طراحی و اجرای نما با توجه به اقلیم منطقه با این توضیح که در هر اقلیم متناسب با شرایط آب و هوایی پیشنهاد می‌گردد از مصالح بوم آورد استفاده گردد.
  • طراحی متناسب با فرهنگ محله
  • طراحی متناسب با کاربری ساختمان بعنوان مثال طراحی نمای تجاری، اداری، مسکونی و غیره با هم تفاوت‌هایی دارند و خطوط طراحی بر مبنای کاربری ساختمان شکل می‌گیرد.
  • هماهنگی بصری با ساختمان‌های اطراف در عین شاخص بودن
  • امکان استفاده بهینه از انرژی و جلوگیری از اتلاف آن
  • ایجاد یک لایه پوسته مقاوم با هدف افزایش عمر ساختمان

طراحی در ایران معمولا به سبک‌های کلاسیک ،مدرن،پست مدرن و ایرانی انجام می‌شود که هر کدام با توجه به فلسفه و جهان بینی ویژه خود از المان‌های مخصوص خود کمک می‌گیرند گروه معماری آرامو دیزاین توانایی طراحی و اجرای کلیه‌ی نماها ساختمانی با رعایت استانداردها و ضوابط شهرداری را دارد و این اطمینان را به کارفرمایان خود می‌دهد که به بهترین شکل ممکن این مهم را به انجام برساند.

نماهای کامپوزیت
این نماها از ترکیب چند نوع ماده تشکیل می‌شوند که خواص کامپوزیت حاصله مقاومت و استحکام بیشتری نسبت به اجزای جزء دارد.
نمای آجری
آجرهای رسی و آجرهای شیلی از آجرهای مورد استفاده در نما می‌باشند و از ویژگیهای آنها می توان به ضریب انتقال حرارتی پایین اشاره کرد از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کنند.
نماهای رومی
در اجرای این نماها از سنک‌های طبیعی و گاهی اوقات از سیمان استفاده می‌شود. سبک طراحی کلاسیک باعث شکوه و عظمت و زیبایی چشمگیر ساختمان می‌شود.
نماهای شیشه‌ای
شیشه‌ها جزء موارد جدا نشدنی از ساختمان محسوب می‌شوند ظهور شیشه‌های رفلکسی و استفاده آن در ساختمان‌ها امکان استفاده حد اکثر از روشنایی را بوجود می‌آورد.
نماهای چوبی
در نماهای چوبی از ترمووود استفاده می‌شود که امروزه جایگاه ویژه‌ای در نماهای ساختمانی پیدا کرده‌اند و بسیار مورد توجه قرار می‌گیرند و در طراحی سبک پست مدرن به وفور دیده می‌شوند.

اصول طراحی نما در معماری، مواردی که باید به آنها دقت داشت:

  • توجه به شرایط اقلیمی:  باید توجه داشته باشید بنا کجا و با چه شرایط آب و هوایی ساخته شده است. متریال انتخابی برای طراحی نما به شرایط اقلیمی بستکی دارد. از هر متریالی برای هر مکانی نمی‌توان استفاده کرد.
  • متریال و مصالح : متریال و مصالحی که در یک منطقه دسترس هستند برای اجرای نما مناسب‌ترند. این امر باعث کاهش هزینه اجرایی می‌شود.
  • اصول و ضوابط طراحی نما : از هر مصالحی برای طراحی نما نمی‌توان استفاده کرد. قوانین شهرداری نیز ازجمله مواردی که در طراحی نما باید به آن دقت داشت. برای مثال نمای رومی در برخی مناطق ممنوع است.
  • سلیقه کارفرما سلیقه کارفرما در طراحی نما بسیار تاثیرگذار است و کارفرما باید نمای نهایی را تایید کند.
  • سبک طراحی نما یکی دیگر از مواردی که در طراحی نما باید به آن توجه داشت، سبک طراحی است که متناسب با طراحی داخلی باید انتخاب شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *